Sandviç Panel lerin Yapı Çözümlerindeki Kullanımı Giderek Artıyor
Kompozit kaplama sistemleri, özellikle tren ve uçak gibi araçların imalatı ve yapı uygulamaları için önemli bir tercih sebebi oluyor. Günümüz sanayi ve yapı sektöründeki çözümlerde sıklıkla kullanılan sandviç panellerin geliştirilmesi ilk olarak 1930´lu yıllarda başladı; Orman Ürünleri Laboratuvarı ve ünlü mimarların aralarında bulunduğu seçkin bir çalışma ekibi ve kuruluşlar tarafından ilk kez kullanılmaya başlanan sistem, İkinci Dünya Savaşı´ndan sonra giderek daha popüler hale geldi. Günümüz sandviç panel üreticileri bu sistemleri modern hale getirerek düz, bükülmüş, kavisli ve neredeyse sınıfsız konfigürasyon aralıklarında bir araya getirilebilir, çeşitli performans ve tasarım gereksinimlerine bağlı olarak farklı renkler, yüzeyler, kalınlıklar, kenar detayları ve profiller haline getirerek her türlü kullanım için mükemmel bir çözüm üretmektedir.
Sandviç Panellerin Yapıya Kattığı Tasarım ve Performans
Binaların çatı, duvar ve iç bölmesi veya soğuk odalarında kaplama malzemesi olarak kullanılan sandviç paneller oldukça yüksek düzeyde termal, su ve ses yalıtımı sağlar; nem yoğunlaşmasını önler. Buna ek olarak, taşıma kapasiteleri ile de ayırt edilebilirler. Bu sistemlerin taşıma kapasitesi, dolgu malzemesinin yoğunluğuna, kalınlığına ve metal yüzeylerin biçime bağlıdır. Ülkemizdeki sandviç panel üreticileri özellikle otomotiv sanayii başta olmak üzere yapı sektörüne uygun malzeme üretecek teknik ve tasarım kapasitesine sahip olarak çözüm sağlamaktadır.
Sandviç Panel Fiyatları Neye Değişiyor?
Her türlü mimari projenin gereksinimi karşılayacak düzeyde sandviç panel üreticileri tarafından imal edilen sandviç panel sistemleri, binaların dış kabuğunu estetik ve uygun şekilde belirlemekle birlikte, maliyet-fazla analizi bağlamında değerlendirildiğinde oldukça ekonomik bir çözümdür. Genellikle saha dışı imalathanelerde müşteri ihtiyacına uygun olarak tasarlanıp üretilen ve çalışma sahasına getirilip kolayca montaj edilebilen bu sistemlerin fiyatları projedeki taşıma kapasitesi gibi detaylara göre belirlenen malzeme kullanıma göre değişmektedir.
Bir önceki yazımız olan Çatı Döşeme malzemeleri başlıklı makalemizde çatı kaplama çeşitleri, çatı kaplama küçükdeveci ve çatı su yalıtımı ve izolasyonu hakkında bilgiler verilmektedir.