Daha önceki yazılarımızda, Osb levhaların kalınlıklarına göre kutu, sandık gibi ambalaj malzemeleri üreten endüstri kollarında veya evlerde zemin döşemelerinde ya da çatı ve duvar yalıtımında kullanıldıkları bilinmektedir. İngilizce ‘Oriented Standard Boards’ sözcük grubunun kısaltması olan Osb levha, Türkçe’ye Yönlendirilmiş Yonga Levha olarak çevrilmektedir. Adı üstünde temelde malzemesi yonga yani ahşaptır. Osb levha, neme karşı dayanıklı olduğu için yalıtım için ideal bir malzemedir. Küçük Deveci İnşaat olarak çokça kullandığımız ve sattığımız bu malzemelerle ilgili şimdiki yazımızda size Osb levha ağırlıkları hakkında genel bilgiler vereceğiz. En uygun fiyatlardan en kaliteli ürünleri sitemizden seçebilir ve satın alabilirsiniz.
Osb Levha Ağırlıkları Neye Göre Değişir?
Bilindiği gibi, Osb levhalar 4’e ayrılır: Osb1, Osb2, Osb3 ve Osb4 olarak adlandırılan bu ahşap plaka kategorilerinin her birinde kalınlık, en ve boy uzunluğuna göre Osb levha ağırlıkları değişmektedir. Elbette malzeme kalınlaştıkça hem daha ağır hem de daha dayanıklı hale gelmektedir. Fakat burada esas olan, Osb levhanın hangi amaçla kullanılacağıdır. Tahmin edilebileceği üzere, evin dış kısmında bulunan çatı yalıtımlarında daha kalın ve ağır levhalar kullanılır. Her iki tarafı da kontrplak olan Osb levhalar ise, özellikle mobilya sanayinde oldukça fazla tercih edilir.
Sitemizde Satılan Osb Levha Ağırlıkları
Küçük Deveci İnşaat olarak satışa sunduğumuz ve online olarak sipariş verebileceğiniz Osb plakaların fiyatları ve yaklaşık Osb levha ağırlıkları şöyledir:
- Osb 11 mm 122×244, ağırlığı: 18 kg,
- Osb 15 mm 122×244, ağırlığı: 24 kg,
- Osb 18 mm 122×244, ağırlığı: 35 kg,
Not: Satışa sunduğumuz bu Osb levhaların tümü talep etmeniz halinde ‘yanmaz’ özellikte üretilebilir. Bu sayede yangın ihtimali de ortadan kalkmış olur.
Bir önceki yazımız olan OSB Levha İstanbul başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.